У «БПП» готові підтримати кандидатури в прем'єри від «Самопомочі» та «НФ»

Читать на русском
Лідер пропрезидентської фракції заявив, що в них немає наміру висувати свого кандидата на посаду Яценюка.

Лідер «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що фракція готова підтримати кандидатури на посаду прем'єр-міністра України від «Самопомочі» та «Народного фронту».

Про це він заявив журналістам вчора, 10 березня, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Луценка, у «БПП» немає амбіцій призначати прем'єра від власної політичної сили, натомість фракція готова підтримали інші кандидатури. Він зазначив, що майбутній прем'єр має припинити партійній бізнес та розірвати всі зв'язки з олігархами.

«Ми готові підтримати будь-якого кандидата від «Народного фронту», «Самопомочі», інших фракцій, який буде виконувати цю програму, а також здобуде підтримку 226 голосів у залі», – зазначив політик.

Яресько відмовилася коментувати чутки щодо свого прем'єрстваМіністр фінансів України Наталія Яресько відмовилася коментувати чутки щодо свого можливого призначення на посаду прем'єр-міністра.

Луценко також нагадав, що перш за все чинний прем'єр Арсеній Яценюк має добровільно піти у відставку. «Я підтримую президента України у його зверненні. Коли прем'єр втрачає довіру, він має подавати у відставку. Арсеній Петрович останніми тижнями демонструє свої зв'язки з олігархами, призначаючи до спостережних рад ключових економічних державних підприємств їхніх людей», – сказав лідер «БПП».

Крім того, він заявив, що на зустрічі голів фракцій та груп з головою парламенту було запропоновано провести зустріч Яценюка з коаліцією в понеділок, 14 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: