Росіяни створюють об'єднане угруповання бойовиків «ДНР/ЛНР»

Читать на русском
Міноборони ДНР звернулося до Москви з проханням збільшити фінансову допомогу для забезпечення постачання бойовиків і створення мотивації для подальшого набору контрактників до своїх лав.

Військові куратори з Росії створюють на окупованих територіях у районі міста Єнакієве об'єднане угруповання бойовиків із «ДНР» і «ЛНР».

Про це пише нардеп, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, повідомляє «Слово і Діло».

За даними «Інформаційного спротиву», загальна кількість об'єднаного формування складе близько 2,5 тис. осіб під керівництвом бойовика з позивним «Санич».

Крім цього, міноборони «ДНР» проводить роботи з доукомплекування 1-го армійського корпусу «ДНР». Наразі брак живої сили 1-го АК становить 30-35% від штатного розпису, а в деяких підрозділах – 60%.

У зв'язку зі збільшеннням витрат Міноборони «ДНР» звернулося до Москви з проханням збільшити фінансову допомогу. Планується, що додаткові кошти підуть на утримання бойовиків і створення мотивації для подальшого набору контрактників до лав незаконних збройних формувань із числа місцевих жителів.

Чому бойовики здали Широкине? ЕкспертВоєнний експерт проаналізував той факт, що бойовики покинули Широкине, а сили АТО взяли селище під контроль.

Нагадаємо, що днями прес-служба АТО попереджала про підготовку провокацій з боку НВФ у вигляді потужних обстрілів із важкої зброї та висунення декількох диверсійно-розвідувальних груп.

Відзначимо, що бойовики «ДНР» і «ЛНР» регулярно порушують Мінські угоди, використовуючи заборонену зброю, в тому числі міномети калібру 82 мм та 120 мм.

Згідно даних «Слова і Діла», Дмитро Тимчук дав 17 обіцянок, 7 з яких виконано, а 2 виконати не вдалося. З переліком усіх обіцянок можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: