Влада України не готова до системних змін – Newsweek

Читать на русском
Застій у реформах дає політичним опонентам можливість назвати Майдан черговою невдалою революцією, що є кричущою несправедливістю.

Нинішня центральна влада в Україні не змогла визнати найважливіші вимоги Євромайдану – принцип диктату закону та системні зміни у сфері управління країною.

Про це пише Катерина Крук у своєму блозі на сторінках Newsweek, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми стояли на Майдані в самому центрі Києва не тому, що ми хотіли добитися перестановки в лавах політичної еліти, а тому, що ми хотіли побачити системні зміни в управлінні країною», – пише Крук.

Як пишуть іноземні ЗМІ, відставка Абромавичуса хоч і стала основною причиною політичної кризи в Україні, проте вона стала й наслідком процесів, які вже давно протікають в середовищі української влади.

«Вона стала лише каталізатором невдоволення громадськості в зв'язку з розквітом старих корупційних практик. Криза в Україні почала наростати задовго до цього, але протягом багатьох місяців вона залишалася прихованою», – пише блогер.

На її думку, застій, який спостерігається у владних пенатах, дає політичним опонентам можливість назвати Майдан черговою невдалою революцією, що є кричущою несправедливістю.

водночас Катерина Крук зазначає, що вимагати повного перезавантаження влади за два роки також не правильно. «Не варто вимагати від політиків, щоб вони повністю змінили країну протягом усього двох років. Однак за ці два роки вони повинні були принаймні розпочати ці зміни», – пише вона.

«БПП» не здасть Кононенка незалежно від розслідування НАБУ – експертПолітичний експерт прокоментував заяву глави НАБУ Артема Ситника про те, що затягувати розслідування справи «сірого кардинала» «БПП» Ігоря Кононенка не будуть і все проходитиме в рамках закону.

Поточна влада в Україні вже зробили кілька кроків назад і українці не повинні допускати, щоб процес реформ зупинився. «Політики не змогли викорінити рішучість і відданість ідеям, які українці продемонстрували два роки тому. І навіть найгірші з них не зможуть зробити цього сьогодні», – робить висновок блогер.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький раніше повідомив, що наразі Національне антикорупційне бюро України розслідує близько 20 корупційних справ у виконавчій гілці української влади.

Проте у Вашингтоні демонструють розчарування низькими темпами проведення реформ в Україні. На Заході все частіше звучить невдоволення необхідністю надавати допомогу країні, де, як і раніше, панують корупція та політична криза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: