Геращенко запропонувала ОБСЄ та РФ обговорити питання гумконвоїв і заручників

Читать на русском
Представники ОБСЄ та РФ не зацікавлені глибоко обговорювати порушені нею питання в Мінську, посилаючись на те, що для таких переговорів існує нормандський формат.
Ірина Геращенко

Уповноважений Президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко запропонувала ОБСЄ та РФ обговорити питання звільнення українських політв'язнів у Росії та проїзду незаконних гумконвоїв на територію окупованого Донбасу на черговому засіданні Тристоронньої групи 23 березня.

Відповідного листа було направлено в ОБСЄ і РФ, пише Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Щодо політв'язнів, які перебувають у РФ, то я надіслала пропозицію представникам ОБСЄ та РФ поорушити питання звільнення всіх незаконно утримуваних на території РФ на наступному засіданні нашої групи, 23 березня», – пише Геращенко.

За її словами, на окреме обговорення заслуговує також і питання незаконних російських гумконвоїв, що «блукають Донбасом».

Ірина Геращенко також зазначила, що як представники ОБСЄ, так і РФ не зацікавлені глибоко обговорювати порушені нею питання в Мінську.

Терористи в Луганську взяли в заручники дітей61 дитина, у тому числі 16 немовлят, опинилися в заручниках луганських терористів

«Не поділяю цієї позиції «відстороненого нейтралітету» й відстоюю принципову тезу: звільнення заручників – це й звільнення московських бранців», – підкреслила Геращенко.

Раніше Ірина Геращенко стверджувала, що в полоні сепаратистів на Донбасі перебувають не менше 2 десятків полонених, які потребують невідкладної медичної допомоги.

Нагадаємо, що російський представник у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Борис Гризлов заявив, що для обміну полоненими в форматі «всіх на всіх» Україна повинна ухвалити закон про амністію.

Згідно з даними «Слова і Діла», Ірина Геращенко дала 42 обіцянки, з яких 17 (40%) є виконаними, а 12 (29%) – не виконано. Повний список обіцянок нардепа можна переглянути тут.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: