Київська поліція затримала директора держпідприємства за вимагання хабара

Читать на русском
СБУ спільно з київською поліцією затримала посадовця, який займався вимаганням коштів задля неправомірної вигоди.

Працівники Служби безпеки України спільно зі слідчими Подільського управління поліції затримали директора державного підприємства Київщини за вимагання хабара.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національної поліції.

«Посадовець вимагав у жителя столиці неправомірну вигоду в розмірі 60 тисяч доларів США за виділення лісової земельної ділянки для будівництва кемпінгу», – йдеться в повідомленні.

За словами поліції, посадовець намагався отримати гроші через посередника. «Після отримання частини грошей, а це – 4 тисячі доларів та 150 тисяч гривень, чоловіка та його спільника затримали. Правоохоронці вилучили кошти та направили для проведення експертизи», – повідомив начальник Подільського районного управління поліції Владислав Іщенко.

Хто і скільки брав «на лапу» останніми роками? Хабарі-рекордсмениСистема народного контролю «Слово і Діло» зібрала інформацію про найбільші зафіксовані правоохоронними органами хабарі у 2015 році й порівняла їх із тими, на яких погоріли чиновники у 2014-му.

За цим фактом слідчим відділом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Згідно цієї статті, обом особам загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до 3 років із конфіскацією майна.

У поліції наголосили, що наразі вирішується питання щодо запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: