В Адміністрації Порошенка знайшли нелюстрованого чиновника

Читать на русском
В Адміністрації Порошенка знайшли чиновника, який згідно закону про очищення має бути люстрований.
Заступник глави АПУ Олексій Дніпров

Заступника глави Адміністрації Президента України Олексія Дніпрова мають люструвати згідно закону про очищення влади.

Про це сьогодні під час засідання антикорупційного комітету Верховної Ради заявила директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко, повідомляє «Слово і Діло».

«На посаді виявлено аступника Адміністрації Президента Олексія Дніпрова, який у відповідний люстраційний період був заступником міністра освіти Табачника. Незважаючи на це, він був призначений в Адміністрацію Президента», – заявила вона.

Як проходить очищення влади в Україні? Чотири етапи люстраціїСистема народного контролю «Слово і Діло» вирішила показати, які етапи люстрації діють в Україні та на яких законах вона ґрунтується.

За її словами, крім Дніпрова, Петро Порошенко має звільнити керівника Кіровоградської обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка та трьох керівників обласних управлінь Служби безпеки України (Вінницької, Хмельницької та Чернігівської – Ред.), що мають бути люстровані згідно закону.

Як додала Козаченко, ці особи мають бути звільнені безпосередньо Президентом України.

Нагадаємо, що 30 грудня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження про проведення люстраційної перевірки працівників своєї Адміністрації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: