Скандальна заява Юнкера поверне Україну в обійми Росії

Читать на русском
Слова Юнкера повинні призвести до того, щоб не лише не дозволяти Україні прагнути до ЄС, але й включити її в «історично складені сплетіння зв'язків із Росією».

Заява глави Європейської комісії Жана-Клода Юнкера про те, що «в найближчі 20-25 років Україна безумовно не стане членом Євросоюзу й НАТО», призведе до того, що ЄС доведеться повернути Україну в історичне сплетіння з Росією.

Таку думку висловив політичний оглядач німецької газети Die Zeit Тео Зоммер, повідомляє «Слово і Діло».

«Юнкер фактично виголосив істину, про яку воліють мовчати або ж узагалі її заперечувати, й полягає вона в тому, що Україна ще дуже довго не досягне того стану, який дозволить їй долучитися до західної сім'ї», – підкреслює Зоммер.

Зараз питання полягає в тому, чи зможе Захід зробити чіткі висновки з умовиводу Юнкера. «І, в першу чергу, це висновок про те, щоб не тільки не дозволяти Україні прагнути до ЄС, але й включити її в «історичне сплетіння зв'язків із Росією», – вважає Зоммер.

На думку автора, такий розвиток подій зовсім не буде потуранням або підпорядкуванням російським амбіціям, а лише відновить баланс інтересів із Москвою.

Автор вважає, що Україна на поточний момент є країною, що «розвалюється» або «не відбулася».

В Україні не працює правова держава, а органи юстиції перетворилися на обслуговуючий персонал влади, як і раніше, процвітає корупція, реформи не реалізуються, а готовність виконувати Мінські угоди є мінімальною.

Звертаючи свій погляд в майбутнє, автор наводить слова Генрі Кіссінджера: «Якщо Україна хоче вижити та процвітати, вона не має перетворюватися на форпост однієї сторони проти іншої. Вона повинна стати мостом між ними».

Друга частина слів Кіссінджера звучить так: «Якщо розглядати Україну як складову конфронтації між Сходом і Заходом, то будь-які перспективи створення міжнародної системи співробітництва в складі Росії та Заходу, а особливо Росії та Європи, будуть зруйновані на десятиліття».

Юнкер чітко дав зрозуміти, що Європа нас не чекає – експертПолітолог проаналізував заяву президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера, який вважає, що Україна не вступить до ЄС у найближчі 20-25 років.

Нагадаємо, що Європейський Союз обіцяв українцям членство в ЄС, щойно ті виконають необхідні для цього умови й так звані копенгагенські критерії, відповідно до яких держава-претендент на членство в ЄС має дотримуватися демократичних принципів, принципів свободи та поваги до прав людини, а також принципу правової держави.

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін відреагував на заяви Юнкера словами, що «це ніяк не потрібно сприймати. А наша чутлива реакція на такий меседж свідчить про те, що у нас існує своєрідний комплекс щодо ЄС».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: