Віялових відключень електроенергії більше не буде – Демчишин

Читать на русском
У поточному році Україна вже шукає ринки для збуту електроенергії, оскільки в українській енергосистемі її виробництво в профіциті.
Міністр енергетики України Володимир Демчишин

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України розпочало підготовку до опалювального сезону 2016/2017 та обіцяє, що віялових відключень електроенергії більше не буде.

Про це заявив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин у інтерв'ю агентству «Українські новини», повідомляє «Слово і Діло».

«Звичайно, так (почали підготовку до опалювального сезону 2016/2017 – Ред.). З одного боку, я намагаюся збільшити видобуток (вугілля – Ред.) марки «Г» плюс збільшити споживання вугілля цієї марки», – каже Демчишин.

За словами міністра, схожі рекомендації він надсилає керівництву ДТЕК, радячи перевести блоки на Придніпровській і Криворізькій ТЕС з антрацитів на вугілля марки «Г».

Міністр також повідомив, що віялових відключень електроенергії більше не буде. «Розумію, що після віялових відключень у грудні 2014 року всі дуже пильно стежать за процесом, але я говорив, що повторних відключень не буде, система зараз набагато стабільніша», – сказав Демчишин.

Порошенко: минулого року Україна позбавилась енергетичної залежності від РФПрезидент України Петро Порошенко вважає, що протягом 2015 року Україна вдалося позбутися енергетичної залежності від Росії.

За його словами, в поточному році Україна вже шукає ринки для збуту електроенергії в українській енергосистемі, виробництво якої зараз у профіциті.

Як повідомлялося раніше, в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості розраховують на збільшення видобутку газу приватними компаніями на 25-30% в поточному році.

Нагадаємо, що державні підприємства, які перебувають у підпорядкуванні Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, в 2015 році збільшили прибуток на 16 млрд грн.

Згідно з даними аналітичного відділу «Слова і Діла», Володимир Демчишин дав 51 обіцянку, з яких 21 (41%) є виконаною, а 11 (22%) – не виконано.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: