Влада «ДНР» видає конфісковане житло бойовикам і росіянам – розвідка

Читать на русском
Видача ордерів на володіння конфіскованого житла здійснюється офіцерам 1-го та 2-го армійських корпусів, а також громадян РФ зі складу незаконних збройних формувань.

Окупаційна влада так званої «ДНР» почала процес видачі «націоналізованого» (конфіскованого) житла як бойовикам із місцевою реєстрацією, так і громадянам Росії.

Про це пише Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своєму офіційному сайті, повідомляє «Слово і Діло».

«Незаконна влада «ДНР» перерозподіляє конфісковане житло українських громадян на користь російських військовослужбовців і найманців»,–– йдеться в повідомленні ГУР.

Зокрема, в деяких районах Донецька видача ордерів на право володіння конфіскованим житлом зафіксована на користь кадрових офіцерів 1-го та 2-го армійських корпусів, а також громадян РФ зі складу незаконних збройних формувань у співвідношенні 80% до 20% відповідно.

«Конфіскації підлягає житло донеччан, які виїхали з окупованих територій на територію мирної України», – йдеться в повідомленні ГУР.

В ситуації з Донбасом почалася фаза агонії Мінського процесу – експертЕксперт поділився міркуваннями щодо заяви Романа Безсмертного про те, що пропозиції Бориса Гризлова про внесення змін до Конституції України за «формулою Штайнмаєра» написані в Кремлі.

Управління розвідки додає, що таким чином окупаційна влада заохочує громадян РФ у зв'язку з участю в бойових діях. Цей крок також спрямований на подальшу їх асиміляцію та легалізацію на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Як повідомлялося раніше, в містах «ДНР» почастішали випадки грабежів і розбоїв щодо «військовослужбовців армії ДНР».

Відзначимо, що в Міністерстві закордонних справ пропонують передати українсько-російський кордон на окупованій території Донбасу під контроль ОБСЄ до завершення виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: