Чому Найєм не скасував акредитацію для журналістів? Думка експерта

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

У жовтні 2014 року народний депутат України від фракції «БПП» Мустафа Найєм пообіцяв ініціювати скасування акредитації журналістів в органах влади.

Наразі Найєм не зареєстрував жодного законопроекту, який би скасовував систему акредитації ЗМІ.

На питання «Слова і Діла», чому нардеп не подав відповідну ініціативу, відповідає політолог Валентин Гладких:

«Тут потрібно враховувати один дуже серйозний момент. Безумовно, при колишньому режимі такий інструмент, як акредитація, дійсно використовувався для того, щоб обмежити доступ тих чи інших журналістів або ЗМІ до роботи органів державної влади. Депутатам не подобалося, що хтось їх знімає, ставить незручні запитання. Тому вони використовували такий інструмент, як акредитація, для того, щоб просто не давати цьому журналісту можливість потрапити під купол Верховної Ради», – сказав Гладких.

Однак такий інструмент протидії журналістам експерт вважає неефективним.

Найєм не захотів скасовувати акредитацію журналістів у органах владиНардеп від «БПП» Мустафа Найєм передумав подавати законопроект про скасування журналістської акредитації в органах влади.

За словами Гладких, сьогодні акредитація дається, за великим рахунком, усім бажаючим, відповідно до встановленої процедури, скасування якої просто недоцільне.

Інструмент акредитацій зараз не обмежує права журналістів. У разі, якщо акредитованих ЗМІ в органи державної влади буде обмежувати доступ преси до роботи влади, тоді, вважає Гладких, можна буде ініціювати скасування акредитації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: