Волонтери назвали основні проблеми пунктів пропуску на Донбасі

Читать на русском
Фундація.101 назвала проблеми в роботі пунктів пропуску на Донбасі за результатами півроку моніторингу ситуації на КПВВ.

За повідомленнями волонтерів, головною проблемою КПВВ «Зайцеве» та «Новотроїцьке» залишається мінування проросійськими бойовиками узбіч біля пунктів пропуску.

Як передає «Слово і Діло», про це йдеться в звіті громадської організації «Фундація.101», яка займається контролем виконання прав людини в зоні АТО.

За словами волонтерів, причиною частих підривів людей на мінах є недостатній розмір попереджувальних табличок навколо мінних полів.

Також серед проблем роботи пунктів пропуску організація називає натовпи людей на «нульових» рубежах.

КПВВ збільшують час своєї роботиВідучора контрольні пункти в'їзду/виїзду переходять на весняний режим роботи, збільшуючи час роботи.

Ще однією проблемою КПВВ «Фундація» називає хабарництво. За даними волонтерів, близько третини опитаних ними на пунктах пропуску громадян зізналися, що отримували від прикордонників та інших органів контролю пропозиції за хабар швидше перетнути лінію розмежування.

Нагадаємо, 10 лютого поблизу КПП біля населеного пункту Мар'їнка на території «сірої зони» підірвався мікроавтобус з пасажирами, 4 пасажири загинули.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: