НАБУ розслідує близько 20 корупційних справ у Кабміні

Читать на русском
Начальник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що НАБУ цікавиться корупцією в уряді.
Назар Холодницький

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що наразі Національне антикорупційне бюро України розслідує близько 20 корупційних справ у виконавчій гілці української влади.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Холодницький заявив в інтерв'ю Deutsche Welle.

«Наразі... є деякі провадження, їх близько двадцяти, пов'язані з корупцією у виконавчій гілці влади. Ми не можемо зараз заздалегідь стверджувати про наявність підстав для пред'явлення підозр тим чи іншим членам Кабміну. Але слідство триває, триває збір документів, збір доказів. Який віднімає багато часу й зусиль, але триває», – сказав глава САП.

Холодницький назвав розмір зарплатні працівників Антикорупційної прокуратуриКерівник САП Назар Холодницький повідомив, що детективи Національного антикорупційного бюро України отримують менше, ніж його співробітники.

Холодницький також сказав, що станом на 1 березня в суд направлено 3 обвинувальних акти проти корупціонерів у владі та ще близько п'яти актів буде направлено цього тижня.

Також, за словами прокурора, у справах проти нардепів Ігоря Кононенка, Сергія Пашинського та Миколи Мартиненка триває збір доказів причетності цих осіб до корупційних схем.

Нагадаємо, 3 лютого міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус звинуватив народного депутата України від фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка в тиску на міністерство. У зв'язку з цим нардепом зацікавилися правоохоронні органи. Пізніше стало відомо, що Ігор Кононенко ходив на допит до Національного антикорупційного бюро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: