МЗС України оплатить юристів для суду щодо «кредиту Януковича»

Читать на русском
Кабінет міністрів України видав розпорядження, згідно з яким МЗС України зможе оплатити адвокатів для захисту у справі про кредит Януковича.

Міністерству закордонних справ України доручили оплатити юристів для захисту інтересів країни в суді проти Росії за позовом за сплату «кредиту Януковича».

Як повідомляє «Слово і Діло», відповідне розпорядження №141 опубліковано на сайті Кабінету міністрів України.

Цим документом Міністерству закордонних справ України наказано закупити юридичні послуги в рамках закону «Про здійснення державних закупівель».

У Кабміні впевнені, що таким чином захист інтересів України в суді з Російською Федерацією буде більш ефективним.

Також у документі зазначається, що Міністерство фінансів Росії, яке виступає позивачем у справі щодо «кредиту Януковича», у Вищому суді Лондона представляє юридична компанія Law Debenture Trust Corporation P.L.C.

Яресько: Німеччина не пропонувала Україні врегулювати «кредит Януковича»Яресько заявила, що Мінфін не отримував жодних пропозицій про перегляд «кредиту Януковича».

Відповідач – Міністерство фінансів України – раніше заявив, що обрало свого представника в лондонському суді. Інтереси країни у вищезгаданій справі захищає міжнародна юридична компанія Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Міністерство фінансів РФ подало до Вищого суду Лондона позов проти України про стягнення багатомільярдної заборгованості за кредит, про отримання якого в 2013 році домовився з президентом Росії Володимиром Путіним тодішній глава української держави Віктор Янукович.

Пізніше Міністерство фінансів Російської Федерації заявило, що Москва чекає від української сторони відповіді за судовим позовом щодо «кредиту Януковича» до 4 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: