100 днів Холодницького: аналіз діяльності голови САП

Читать на русском
Скільки обіцянок дав глава САП Назар Холодницький за 100 днів головування в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі?
Назар Холодницький

Назар Холодницький 30 листопада 2015 року очолив новостворену Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. За 100 днів перебування на посаді він дав 4 обіцянки, зафіксованих у системі «Слова і Діла».

З численних інтерв'ю та коментарів Холодницького про роботу новоствореної САП напрошується наступний висновок. Назар Іванович, незважаючи на прагнення до суттєвих змін та результативної діяльності, «збирає докупи» структуру прокуратури. Дає технічні обіцянки та обіцяє й планує те, що є його обов'язком. Водночас народні депутати направляють численні заяви-звернення, частина з яких, на думку Холодницького, є популізмом, а за іншими, згідно з його словами, вже порушені кримінальні провадження.

На сьогоднішній день 2 своїх обіцянки Холодницький виконав.

Так, глава САП 30 листопада 2015 року пообіцяв запустити роботу Національного антикорупційного бюро України до 1 січня 2016 року.

Ще одна виконана обіцянка Холодницького – призначити в першій декаді лютого перших антикорупційних прокурорів.

Обіцянки голови САП оголосити конкурс на посади антикорупційних прокурорів і в першій декаді березня передати до суду перші обвинувальні акти щодо підозрюваних суддів перебувають у процесі виконання. Вони можуть бути в результаті як виконаними, так і проваленими.

Варто зазначити, щодо суддів САП уже завершила досудове розслідування в перших кримінальних провадженнях і готова направити до суду перші обвинувальні акти щодо підозрюваних служителів Феміди.

Нагадаємо, Назар Холодницький повідомив, що наразі Національне антикорупційне бюро розслідує близько 20 корупційних справ у виконавчій гілці української влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: