Туреччина готова прийняти назад нелегальних сирійських мігрантів – Туск

Читать на русском
В ЄС повідомили, що питання про нелегальних мігрантів з Сирії вже вирішене з турецькою стороною і потоки мігрантів зменшуватимуться.

Глава Європейської комісії Дональд Туск заявив, що турецька сторона готова прийняти нелегальних мігрантів з Сирії назад.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

«Дні нелегальної міграції до Європи завершилися. Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу підтвердив, що Туреччина прийме назад нелегальних мігрантів, затриманих в турецьких водах», – сказав Туск.

У той же час, глава Єврокомісії заявив, що країни-члени ЄС не можуть бути байдужі до ситуації в Туреччині навколо захоплення владою опозиційної газети Zaman. Туск зазначив, що дана дія турецької влади є протиріччям свободи слова.

Під час війни в Сирії загинуло більше 270 тисяч осібЗ березня 2011 року і станом на сьогодення під час війни в Сирії загинуло більше 270 тисяч осіб, з них майже 80 тисяч є цивільними.

Нагадаємо, раніше Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель повідомила, що в разі прийняття нелегальних мігрантів назад в Туреччину ЄС введе візову лібералізацію з країною вже влітку цього року. Вона також зазначила, що дана пропозиція Туреччини є потенційним проривом на шляху вирішення міграційного кризи ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: