Порошенку потрібен лояльний генпрокурор – екс-глава секретаріату АП

Читать на русском
Екс-глава секретаріату АП часів президентства Ющенка заявив, що навряд чи генпрокурором стане людина, яка не знає системи ГПУ.
Олег Рибачук

Колишній глава секретаріату Адміністрації президента Віктора Ющенка Олег Рибачук повідомив, що новий генеральний прокурор України стане людина з системи прокуратури.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua, повідомляє «Слово і Діло».

«Це буде людина із системи під головуванням Віктора Шокіна. Якого президент називав великим реформатором. Коли після атестації близько 100 прокурорів не було жодної нової людини. Мріяти про керівника, який не знає систему зсередини, занадто сміливо», – вважає Рибачук.

За його словами, Порошенку потрібен лояльний прокурор, який не буде суперечити з його позицією. У той же час, Рибачук нагадав, що Захід дуже активно стежить за ситуацією з Генпрокуратурою і тому ця кандидатура повинна бути прийнятна також для Заходу.

Сакварелідзе: проти моєї команди ГПУ порушила більше проваджень, ніж проти ЯнуковичаЗаступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе розповів, як ГПУ протидіє спробам змін у системі прокуратури.

«Тема генпрокурора йде дуже тісно у пакеті антикорупційних реформ. Особливо це виокремили американці. Їхній Держдеп миттєво реагував на контраверсійну фігуру Шокіна. І цього разу президент не може ігнорувати думку людей, до яких телефонує ледве не щоденно і очікує фінансової підтримки. Тому це також має бути фігура, яка має прийнятну репутацію для Заходу», – вважає він.

Екс-глава секретаріату АП заявив, що Президент вже має серйозний дефіцит і довіри та підтримки. Він також вважає, що Порошенко навряд чи піде на публічне обговорення претендентів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: