США: Росія повинна негайно звільнити Савченко

Читать на русском
Сполучені Штати Америки виступили із заявою, у якій ще раз закликали Росію звільнити Надію Савченко.
Джон Керрі

Державний секретар Сполучених Штатів Америки Джон Керрі ще раз закликав Росію звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Про це йдеться у його заяві, оприлюдненій на сайті Держдепартаменту США, повідомляє «Слово і Діло».

Здійснюючи суд над Савченко і продовжуючи утримувати її під вартою Росія порушує мінські домовленості, вважає Керрі.

«Я глибоко стурбований станом здоров'я української льотчиці і депутата Верховної Ради Наді Савченко, яка з п'ятниці відмовляється від води та їжі на знак протесту проти її затримання Російською Федерацією», – заявив він.

Експерт розповів, які сценарії може готувати РФ у справі СавченкоПолітолог поділився міркуваннями щодо інформації про те, що прокуратура РФ просить засудити Надію Савченко до 23 років позбавлення волі.

Держсекретар США також зазначив, що за 20 місяців - з початку викрадення Савченко на Донбасі і до сьогодні, українка перенесла допити, одиночне ув'язнення і примусову психіатричну експертизу.

Нагадаємо, 3 березня Донецький міський суд РФ не надав Надії Савченко останнього слова, у зв'язку з чим вона заявила про початок сухого голодування. Наступне засідання суду у справі Савченко перенесли на завтра, 9 березня.

За ці кілька днів стан Савченко значно погіршився. Як заявила сьогодні Ірина Геращенко, у найближчі години до Росії виїде група українських лікарів, які оглянуть Надію і нададуть їй необхідну допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: