Справу «діамантових прокурорів» в черговий раз відклали

Читать на русском
Засідання у справі колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, а також колишнього зам прокурора Київської області Олександра Корнійця перенесли.

Голосіївський райсуд Києва повідомив, що засідання у справі колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, а також колишнього зам прокурора Київської області Олександра Корнійця вирішено перенести на 10 березня, оскільки жоден з державних обвинувачів не з'явився.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

Як відомо, Сакварелідзе назвав доручення Севрука особисто взяти участь в судовому засіданні - бюрократичною клоунадою і епістолярною війною. Засідання суду було призначено на 9:30.

Раніше, Віталій Касько попереджав, що після його звільнення справа «діамантових прокурорів» Корнійця і Шапакіна розвалиться.

«Не виключено, що після мого звільнення ці справи почнуть активно розвалювати. На жаль, останнє рішення суддів у справах про Іванющенка є підтвердженням того, що у ГПУ це виходить найкраще», - констатував напередодні своєї відставки він.

Політолог Вадим Карасьов вважає, що українське суспільство і зовсім вже втомилося від цієї справи, яке, згідно з усіма можливим очікуванням, повинно було бути завершено відразу після його відкриття.

«Але нові факти, непідтвердженість багатьох аргументів, зайва медійність і надзвичайна заполітизованість процесу завдала тільки шкоду всім сторонам», - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: