СБУ піймала терориста «ДНР»

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України спільно з Нацполіцією затримали колишнього члена терористичного батальйону «Восток».

Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали на підконтрольній українською владою території бойовика терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

«Зловмисник з червня і до кінця 2014 року ніс бойові чергування в Авдіївці та селі Спартак, де вів вогонь по силам антитерористичної операції. Він також «служив» на базі незаконного збройного формування «Восток». Після виходу зі складу свого злочинного угруповання бойовик залишився жити в Донецьку», - повідомили в СБУ.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 6 березняСитуація на Донбасі станом на 4 березня 2016 року за даними РНБО України та прес-центру АТО

За словами правоохоронців, злочинця затримали, коли він приїхав до батьків на підконтрольних Україні територію.

Сам затриманий серед іншого зізнався, що був свідком того, як представників «ополчення» направляли на навчання в Ростовську область Росії.

Проти терориста порушено кримінальну справу за статтею 260, ч. 2 КК України «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності».

Терористові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, сьогодні під Авдіївкою терористи обстрілюють українські позиції. Повідомляється про одного загиблого службовця ВСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: