В ГПУ погодилися зі зняттям санкцій з Богатирьової

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України пояснили, що економічні санкції ЄС з Раїси Богатирьової були зняті з об’єктивних причин, оскільки фактична шкода від її дій уже компенсована.
Раїса БогатирьоваФото: ukrafoto.com

Рішення про скасування санкцій Європейського Союзу проти екс-міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової є об’єктивним, оскільки фактичні збитки від її злочинної діяльності відсутні, а кримінальне провадження проти неї в Україні ще не завершене.

Про це «Українській правді» розповів прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко, передає «Слово і Діло».

«Щодо пані Богатирьової є кримінальне провадження за ст. 191 КК – «розкрадання майна та грошових коштів». Йдеться про 6,5 млн гривень, які було перераховано МОЗом, коли Богатирьова його очолювала у 2012 році, на рахунки приватної компанії. У жовтні 2014 року, під час розслідування справи, даними підприємствами у добровільному порядку повернуто ці кошти на рахунки МОЗу», – повідомив Куценко.

Експерт розповів, чому ГПУ не розслідує справи проти ЯнуковичаПолітолог проаналізував інформацію про те, що справи проти екс-президента Віктора Януковича практично не розслідують і скоро він зможе вільно перебувати в Україні.

Таким чином фактична економічна шкода від дій Богатирьової відсутня, а, оскільки санкції ЄС мають економічний характер, таке рішення є закономірним.

«Санкції ЄС мають економічний характер, і за відсутності фактичної економічної шкоди санкції продовжувати не стали, це рішення є об'єктивним», – пояснив прокурор, додавши, що в Україні проти пані Богатирьової триває заочне кримінальне провадження. Також екс-очільниця МОЗу продовжує перебувати в міжнародному розшуку.

Нагадаємо, 2 березня стало відомо про те, що Євросоюз продовжив дію економічних санкцій проти Віктора Януковича і його соратників ще на рік, однак зі списку осіб, що підпадають під економічні обмеження, зникло прізвище Богатирьової.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: