Українців із пластиковими паспортами не пускають до Білорусі

Читать на русском
Українці, що вже отримали внутрішні паспорти нового зразка, не можуть в’їхати з ними на територію Республіки Білорусь.

Міністерство закордонних справ України не узгодило з Білоруссю перетин українсько-білоруського кордону за внутрішніми паспортами нового зразка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Державний прикордонний комітет Білорусі.

«Українські громадяни помилково розраховують в'їхати на територію Республіки Білорусь за цими новими електронними документами… За чинною двосторонньою угодою між Республікою Білорусь і Україною від 2009 року про безвізові поїздки громадян, новий український паспорт у вигляді ID-картки не передбачено як документ для пропуску через державний кордон Республіки Білорусь», – йдеться в повідомленні Державного прикордонного комітету Білорусі.

Крім того, за даними Комітету, МЗС України ще навіть не ініціював процедури визнання ID-карток між українським та білоруським дипломатичними відомствами.

«До врегулювання даних питань білоруська сторона може пропускати через кордон громадян України лише за дійсними документами: закордонними паспортами (для власників ID-карток) і внутрішніми паспортами старого зразка (у паперовому вигляді)», – пояснили в Державному прикордонному комітеті Білорусі.

Нагадаємо, станом на 9 лютого нові паспорти у вигляді ID-карток отримали вже 20 тисяч українців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: