Турчинов розповів, як Україна може допомогти міжнародній коаліції в боротьбі з ІД

Читать на русском
Україна готова допомогти міжнародній коаліції в боротьбі з бойовиками так званої Ісламської держави.

Українські Збройні сили можуть поділитися з міжнародною коаліцією досвідом гібридної війни, що може допомогти їй у боротьбі з «Ісламською державою».

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» розповів секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляє «Слово і Діло».

«Міжнародний тероризм – це загроза для всіх країн доброї волі, й Україна також не може стояти осторонь цієї глобальної проблеми. Ми підтримуємо антитерористичну коаліцію, яку створили США та до якої увійшли європейські країни», – зазначив секретар РНБО.

За його словами, Україна не може перекинути своїх військових на Ближній Схід через війну з Росією. Втім, Збройні сили України можуть поділитися досвідом протистояння в гібридній війні, а також відкрити полігони та навчальні центри, на яких міжнародна коаліція може проводити військову підготовку.

США зібралися проводити сухопутну операцію проти ІДМіністр оборони США Ештон Картер заявив, що американські десантники вже вилетіли до Іраку для виконання плану з боротьби проти «Ісламської держави».

«У разі потреби можемо відкрити наш повітряний простір для прольоту військової авіації, можемо обговорити можливість використання нашої транспортної інфраструктури тощо. Якщо наші союзники вийдуть із такою пропозицією, ці питання можуть обговорюватися», – зауважив Турчинов.

Він також наголосив, що з міжнародним тероризмом повинні боротися всі держави, окрім тих, що стали «центром, який продукує терористичну загрозу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: