Мінрегіон розробляє проект з утеплення «хрущовок»

Читать на русском
За словами міністра регіонального розвитку, в Україні існує близько 22 тисяч хрущовок, що потребують утеплення.

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив про розробку серійних проектів з утеплення типових будинків («хрущовок»).

Про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

За словами Зубка, в Україні існує аж 22 тисячі старих будинків, так званих «хрущовок», які потребують утеплення.

«Лише «хрущовок», які потребують капітального утеплення, по всій країні 22 тисячі. Практично все тепло, яке подавалося до такого житла, відразу виходило через неутеплені стіни, вікна, неізольовані труби, дахи. Нагріти такий будинок за низької зовнішньої температури практично неможливо», – заявив міністр.

Він зазначив, що вирішувати це питання можна лише реновацією з утеплення будинків. Зубко повідомив, що наразі Міністерство працює над розробкою серійних проектів з утеплення «хрущовок», які побудовані в різних містах України.

У Мінрегіоні розповіли, куди пішли іноземні кредитиМіністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко розповів, що іноземні кредити пішли на 7 програм, створених відомством.

«Випустивши серійні проекти з енергоефективності, ми зможемо дати відповідь людям, які готові залучати кошти, яким чином їм краще провести термомодернізацію», – зазначив він.

Зубко заявив, що саме для цього й був створений Фонд енергоефективності. За його словами, експерти підрахували, що ринок енергоефективності складає близько 40 млрд євро. Міністр зазначив, що якщо ми не почнемо інвестувати в ЕЕ, то будемо втрачати щороку достатню кількість коштів лише на опалення будинків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: