Тимошенко та «Оппоблок» мають найбільші шанси на дострокових парламентських виборах – нардеп

Читать на русском
Тимошенко зараз схиляється в бік соціалістів, тому що ця ніша вільна, й вона намагається її зайняти, що цілком правильно з точки зору політтехнологій.
Борислав Береза

У разі дострокових парламентських виборів перевагу матимуть дві політичні сили – «Батьківщина» та «Опозиційний блок».

Таку думку висловив народний депутат Борислав Береза ​​в інтерв'ю порталу «Хвиля», повідомляє «Слово і Діло».

«Юлія Володимирівна (Тимошенко – Ред.), що не згортає штаби, звичайно ж, готова. Тому що маючи потужну партійну організацію, вона всіма своїми діями показує, що хоче цих виборів», – каже Борислав Береза.

За його словами, Тимошенко традиційно сильна в соціальних питаннях, підтримці слабких верств населення, й завдяки цьому вона стає більш привабливою.

«Зараз вона схиляється в бік соціалістів, а цей прошарок електорату взагалі вільний. Ані комуністичної, ані соціалістичної партії, практично немає профспілок – ця ніша вільна й вона намагається її зайняти, що цілком правильно з точки зору політтехнологій», – пояснює Береза.

Народний депутат також вважає, що гідну конкуренцію партії «Батьківщина» може скласти «Опозиційний блок», який розуміє, що можна істотно збільшити кількість «багнетів» у Верховній Раді використовуючи настрої протестного електорату та невдоволення діями постмайданної влади.

На його думку, є шанси збільшити присутність у ВР в проекту Банкової – «Наш край», що об'єднує лояльних до нинішньої влади людей із колишньої «Партії регіонів», «Сапомомочі» та, як не дивно, «Свободи».

«Обидві (партії «Сапомоміч» і «Свобода» – Ред.) мають західноукраїнське коріння, але явно прагнуть знову ж на протестному електораті підняти своїх представників у Верховній Раді ... Це ті, хто дійсно готовий», – вважає Борислав Береза.

Успіх «Радикальної партії» залежатиме від того, чи зможе він переконати електорат у виконанні своїх обіцянок. «Але, думаю, що вчергове подоївши корову, поївши землю, поцілувавши бабусь, він збереже якусь частину привабливості для сільського жителя», – робить висновок нардеп.

Борислав Береза: в Європарламенті сміються, коли чують розмір зарплати українських нардепівНародний депутат Борислав Береза розповів, коли будуть позачергові вибори парламенту, яким повинен бути прем'єр-міністр та чому нардепам варто підняти зарплати.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», народний депутат України Борислав Береза ​​звернувся до голови парламентського комітету з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павла Пинзеника з пропозицією запровадити обов'язкове психіатричне обстеження народних депутатів двічі на рік.

Відзначимо, що Борислав Береза ​​був готовий співпрацювати з Віталієм Кличком за тими напрямками, в яких його команда має знання й компетенцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: