«Самопоміч» судитиметься з ЦВК у Європейському суді з прав людини

Читать на русском
Київська міська організація об’єднання Самопоміч подала до Європейського суду з прав людини позов проти Центрвиборчкому через недотримання на виборах гендерної квоти.

Київська міська організація об’єднання «Самопоміч» вирішила оскаржити в Європейському суді з прав людини порушення Центральною виборчою комісією закону «Про місцеві вибори» в частині забезпечення гендерної рівності.

Відповідний позов політична сила подала сьогодні, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу столичного осередку партії.

«Київська міська організація політичної партії «Самопоміч» 4 березня подала позов до Європейського суду з прав людини у зв’язку з порушенням Центральною виборчою комісією закону «Про місцеві вибори». Зокрема, норми про включення до виборчих списків не менше 30% осіб однієї статі», – йдеться в повідомленні прес-служби партії.

Гендерна рівність: Україна на узбіччі Європи?Серед Європейських країн найбільший відсоток жінок в Європарламенті – у Мальти, найменший – у Литви, і це – незважаючи на те, що президентом цієї країни є жінка.

За словами депутата Київради Юлії Лобан, ухвалене в 2015 році роз’яснення ЦВК до закону «Про місцеві вибори» фактично дозволило партіям не дотримуватися гендерної квоти при оформленні списків кандидатів у депутати.

«Київська міська організація політичної партії «Самопоміч» звернулася з позовом до Київського апеляційного адміністративного суду, який скасував рішення ЦВК. Однак ЦВК оскаржила рішення у Вищому адміністративному суді України, який фактично не розглянув справу по суті. Провадження було закрито без розгляду питання законності рішення суду першої інстанції. Цим ВАСУ порушив права заявника на справедливий розгляд справи незалежним судом», – додали в «Самопомочі».

Нагадаємо, раніше в партії також заявили, що члени «Солідарності» зірвали заплановані на 27 березня вибори до районних рад міста Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: