Кабмін створив комісію з відбору в ДБР з порушенням закону – нардеп

Читать на русском
Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення комісії з відбору до Державного бюро розслідувань, порушивши при цьому закон.
Борислав Береза

Кабінет міністрів ухвалив рішення про створення комісії з відбору до Державного бюро розслідувань, порушивши при цьому закон.

Про це у своєму Facebook заявив позафракційний народний депутат Борислав Береза, пише «Слово і Діло».

«У законі чітко зазначено, що членами комісії можуть бути виключно ті, хто має юридичну освіту. А Кабміну закон не писаний. І він подає як членів комісії Еку Згуладзе та Антона Геращенка, які не мають профільної освіти», – зазначив нардеп.

Береза зазначив, що в подальшому на підставі подібних юридичних неспівпадінь можна буде оскаржити рішення комісії.

Суд роз’яснив, як поділять повноваження прокуратура й ДБРПрокуратура продовжуватиме розслідування кримінальних і цивільних справ до моменту, коли Державне бюро розслідувань зможе почати досудові слідства.

«Все дуже просто. Якщо пройдуть зручні Яценюку кандидати, то нічого оскаржувати не стануть. Але якщо виберуть тих, хто буде незручний... То з гнівним виглядом і суворим текстом Арсеній Петрович звинуватить комісію в нелегітимності», – прогнозує політик.

«Я не дам Яценюку зірвати створення ДБР. Пишу запит і вимагаю чітко виконати закон! Після всього перерахованого питання, наскільки Яценюк відповідає своїй посаді, я так розумію, більше не стоїть? А закон доведеться виконати, як би цьому не протидіяв Кабмін!», – резюмував Береза.

Нагадаємо, 29 лютого Кабінет міністрів ухвалив постанову про створення Державного бюро розслідувань, яке почне працювати після обрання конкурсною комісією директора ДБР. Всього призначено 6 із 9 членів конкурсної комісії.

Від уряду до складу комісії увійшли заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, заступник голови МВС Ека Згуладзе та нардеп Антон Геращенко. Президент Петро Порошенко делегував до складу комісії Романа Майданика (завкафедри цивільного права юрфаку КНУ ім. Шевченка), Віктора Самохвалова (професор кафедри теорії права та держави юридичного факультету КНУ) та Тетяну Сліпачук (партнер юридичної фірми «Саєнко Харенко»). Ще трьох членів комісії повинен делегувати парламент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: