Україна отримала грошових переказів на суму понад $2,5 млрд

Читать на русском
Україна, як і раніше, залишається країною-реципієнтом транскордонних переказів. За даними Центробанку, грошові кошти, отримані в Україні через міжнародні платіжні системи, вшестеро перевищують суму коштів, відправлених за її межі.
Національний Банк України

Через системи переказів грошових коштів в Україну було переведено $2 млн 526 тис. за підсумками 2015 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на дані НБУ.

«Протягом 2015 року з використанням систем переказу коштів, створених як резидентами, так і нерезидентами, було переведено в Україні – $ 2 млн 526 тис. В еквіваленті з України – $ 431 млн в еквіваленті, в межах України – 75 466 млн грн», – йдеться в повідомленні.

У НБУ підкреслюють, що Україна, як і раніше, залишається країною-реципієнтом транскордонних переказів. За даними Центробанку, грошові кошти, отримані в Україні через міжнародні платіжні системи, вшестеро перевищують суму коштів, відправлених за її межі.

Девальвація гривні збалансувала економіку України – ПинзеникСтрімка девальвація гривні пов'язана з відсутністю золотовалютних резервів (ЗВР) і небажанням продовжувати кредитування України у закордонних кредиторів. Проте саме девальвація змогла усунути перекоси в економіці країни.

Відзначимо, що в 2015 році в Україні вели діяльність 47 систем переказу грошових коштів. З них 28 систем належать резидентам, і 19 систем - нерезидентам.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», відзавтра, 5 березня 2016 року, НБУ підвищує ліміт на продаж валюти фізичним особам із 3 до 6 тис. грн на добу в еквіваленті.

Нагадаємо, що Нацбанк України прогнозує споживчу інфляцію на рівні 12+/-3% за підсумками 2016 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: