У Bellingcat довели: «Бук», який збив MH17, супроводжували бойовики

Читать на русском
Дослідники з Bellingcat надали докази того, що автомобілі, котрі супроводжували вогневу установку Бук, з якої було збито малайзійський Боїнг, належали терористам.
Фото: Reuters

У міжнародній експертно-журналістській групі Bellingcat, яка займається розслідуванням причин аварії малайзійського «Боїнга» над територією України, представили нові докази того, що вогнева установка «Бук», з якої, ймовірно, був збитий пасажирський лайнер, перебувала під контролем бойовиків «ДНР».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Дві правди, одна істина: порівняльний аналіз звітів РБ Нідерландів і концерну «Алмаз-Антей» по MH17Через півтора року після авіакатастрофи малайзійського «Боїнга» над Донецькою областю нарешті стали з'являтися нові подробиці авіакатастрофи. І хоча ясності в те, хто ж насправді винен у трагедії, вони не внесли, впадає в око затяте прагнення росіян довести свою непричетність.

Дослідники вивчили фотознімки Paris Match, на яких за кілька годин до трагедії була відображена установка «Бук», імовірно, стала причиною аварії малайзійського Boeing 777. На них установку супроводжують два автомобіля – Toyota RAV4 рестайлінгу 2010 із нестандартним спойлером на даху та запасним колесом ззаду, а також УАЗ-469.

А двома днями раніше, 15 липня 2014 року, обидва ці автомобілі були відображені в колоні техніки бойовиків. Таким чином, дослідники дійшли висновку, що установка «Бук» належала бойовикам або Росії.

Нагадаємо, раніше в Bellingcat розкрили ланцюжок винних у катастрофі малайзійського «Боїнга» та допустили причетність до трагедії особисто президента РФ Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: