Попри перемир’я в Сирії, війська Асада продовжують захоплювати території

Читать на русском
Незважаючи на оголошений режим тиші, війська Башара Асада подовжують наступати на позиції так званої поміркованої опозиції.
Фото: Getty Images/AFP

Перемир’я в Сирії продовжує залишатися суто номінальним: за даними так званої поміркованої опозиції, урядові війська й надалі захоплюють нові території.

Про це з посиланням на Deutsche Welle повідомляє «Слово і Діло».

«Наша конфронтація з бандами Асада не припинилася і в Гуті, і в Хомсі, і в Алеппо, і, що стосується нас, війна фактично не припинилася в світлі цих порушень», – заявили в «Джейш аль-Іслам», угрупованні, опозиційному як до президента Асада, так і до «Ісламської держави».

За даними угруповання, силовики Асада захопили нові території поблизу Дамаска, що прямо суперечить умовам режиму припинення вогню.

Сирії потрібні реальні політичні зміни — ШтайнмаєрМіністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав до реального діалогу між урядом Сирії та опозицією.

«Нас дивує, що після оголошення міжнародною спільнотою про припинення вогню атаки продовжилися й сили Асада зайняли нові позиції в регіоні», – поскаржились повстанці.

Нагадаємо, як уже писало «Слово і Діло», в середу Палата представників Конгресу США ухвалила звернення до президента Обами та Держдепу з вимогами створити міжнародний трибунал проти лідерів Сирії, Ірану та Росії, а також визнати дії ІД геноцидом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: