Експерт: щоб справа Краснова не виглядала як переслідування, СБУ зніме гриф таємності

Читать на русском
Ігор Петренкоексперт МЦПД

Обіцяти зняти гриф таємності – не означає зробити. Але якщо СБУ зважиться на це, такий крок буде позитивним.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Ігор Петренко, аналізуючи заяву СБУ про те, що керівника громадянського корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова підозрюють у державній зраді за роботу на спецслужби РФ та збираються зняти гриф таємності з його справи.

«Корпус «Азов-Крим» займав радикальну позицію щодо влади, тому певні політичні мотиви можуть мати місце. Влада досить давно почала кампанію з дискредитації різних добровольчих об'єднань. Це може бути одним зі шляхів, щоб приструнити тих, хто критично ставиться до тих дій, що здійснює влада», – зазначив експерт.

Щодо того, чи знімуть гриф таємності, то, за словами політолога, це позитивний крок, тому що потрібно забезпечити відкритість цього процесу, щоб дійсно була довіра. Не варто забувати про те, що «Азов» та інші добровольчі об'єднання мають велику підтримку з боку населення.

СБУ зніме гриф таємності з матеріалів справи КрасноваСБУ знімає гриф таємності з матеріалів справи керівника громадянського корпусу «Азов-Крим» Станіслава Краснова.

«Максимальна об'єктивність усіх сторін має бути доведена. Зокрема, захисники говорили про катування, тому варто провести розслідування, щоб СБУ пояснила це», – підкреслив Петренко.

На його думку, проблема ще й у тому, що Краснов був затриманий в іншому місці, а потім його перевезли.

«Тобто, якщо СБУ мала інформацію про те, що є склад зі зброєю та вибухівкою, вони мали почекати, отримати докази, зафіксувати. Цього не було зроблено. Тому є деякі суперечливі моменти та підозри, що операцію здійснили похапцем», – проаналізував політолог Ігор Петренко.

Нагадаємо, адвокат Станіслава Краснова заявив, що його підзахисний побитий, тому що від нього вимагали зізнань протягом 6 годин із застосуванням тортур.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: