Обіцяна Саакашвілі електронна митниця так і не запрацювала

Читать на русском
Запуск обіцяної Міхеілом Саакашвілі електронної митниці затягується щонайменше на місяць, а може бути відкладений і на 2 роки.
Міхеіл Саакашвілі

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі провалив обіцянку щодо запуску з 1 березня проекту електронної митниці «Новий митний простір».

Таке зобов’язання одеського губернатора «Слово і Діло» зафіксувало 24 листопада 2015 року.

«Коли запустимо 1 березня 2016 року електронну митницю, тоді будемо розмитнювати всі вантажі», – заявив тоді Саакашвілі. За його словами, восени минулого року Одеська митниця не розмитнювала турецькі та китайські вантажі, оскільки для них «неможливо знайти реальну декларацію», отже це – потенційне джерело корупції.

25 січня в Одеській митниці презентували проект «Новий митний простір». Його символом, за задумом керівників, має стати офіс на морському пасажирському вокзалі. Однак власне запуск роботи нової митниці запланований на квітень 2016 року. Наразі основна проблема полягає в програмному забезпеченні органу. Попри те, що договір з Конференцією ООН з торгівлі й розвитку на купівлю програми підписані ще всередині грудня, її придбання затягнулося.

Юлія Марушевська прогнозує, що на впровадження ПЗ піде близько року, а от деякі спеціалісти стверджують, що цей процес може тривати вдвічі довше.

За час своєї політичної кар’єри в Україні Саакашвілі виконав 11 із 25 обіцянок. У рейтингу відповідальності українських губернаторів він посідає 12 місце.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: