Радикальний популізм: якими обіцянками відомий Ляшко?

Читать на русском
Олег Ляшко ніколи не ліз за словом у кишеню. На сьогодні він дав уже 147 обіцянок, з яких майже половину не виконав.

**Олег Ляшко – одіозний український політик, відомий своїми популістськими заявами.Лідер «Радикальної партії» приносив до Ради гарбуз, вила, ледь не привів до сесійної зали корову, а також їв землю. Які з його обіцянок здатні зрівнятися з його діями? **

«Слово і Діло» нарахувало 147 обіцянок політика. Майже половину – 65 обіцянок – Ляшко не виконав.

Які провали Ляшка стали найпомітнішими в його політичній кар'єрі?

В першу чергу варто відзначити найбільш популістські обіцянки Олега Валерійовича.

Відвертим заграванням перед необізнаними виборцями варто визнати обіцянку Ляшка зробити освіту в Україні безкоштовною. Як відомо, право громадян України на безкоштовну освіту прописано в Конституції. В чинному законі України «Про вищу освіту» також зазначено, що громадяни країни мають право на безкоштовну вищу освіту на конкурсній основі.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко обіцяє, що зробить освіту безкоштовноюСказано 11 серпня 2012 р.Статус обіцянки: Не виконано

Що стосується освіти, то тут можна також згадати про обіцянку Ляшка підвищити викладацькі зарплати та зрівняти стипендії студентів до європейських стандартів. І ця обіцянка глави «Радикальної партії» виконана не була.

До речі, про зарплати. Під час передвиборної кампанії 2014 року тоді ще кандидат у народні депутати Олег Ляшко пообіцяв знизити податки на зарплати в Україні. Законопроект, який зменшує ставку ПДФО та податку на прибуток, Ляшком підтриманий не був.

Також у 2014 році Ляшко пообіцяв домагатися повернення ядерного статусу України. Для виконання цієї відверто популістської обіцянки «радикал» не зробив нічого. Що й не дивно, з огляду на об'єктивні складності реалізації такого амбітного проекту.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв домогтись повернення ядерного статусу УкраїніСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Уже будучи нардепом 8-го скликання, Ляшко пообіцяв з парламентської трибуни закликати спікера ВР Володимира Гройсмана винести на розгляд питання про зняття депутатської недоторканності. Але не закликав.

Мабуть, з метою самопіару Ляшко пообіцяв зустріти 2015 рік на фронті. Однак, як виявилося, Олег Валерійович відзначив прихід Нового року вдома.

І, мабуть, найдивніша обіцянка Ляшка – піти в монастир у разі невиконання всіх пунктів передвиборчої програми. Ані виконання передвиборчих обіцянок, ані відходу Олега Валерійовича в монастир в результаті ми так і не спостерігаємо.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко пообіцяв піти в монастир, якщо не будуть виконані всі пункти передвиборної програми його партіїСказано 15 вересня 2012 р.Статус обіцянки: Не виконано

Статус «у процесі» на сьогодні мають 45 обіцянок Ляшка.

Найцікавішими серед них нам здалися обіцянки лідера «РПЛ» про неодмінний вступ України до НАТО, заборону пенсіонерам обіймати державні посади, відправлення Гройсмана у відставку та недопущення втечі його та Порошенка з України.

Щодо виконаних обіцянок Ляшка, то їх 37, тобто кожна четверта.

Ляшко и "позорный" Бюджет-2016. Освежитель памятиSlovoiDilo

Збільшення мінімальної зарплати, створення прозорого земельного кадастру, створення Слідчої комісії для розслідування корупційних схем олігархів, недопущення скасування мораторію на продаж сільгоспземель – головні досягнення, які Ляшко може записати на свій рахунок.

Також лідер «Радикальної партії», як і обіцяв, свого часу не вступив до «Партії регіонів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: