Росії прогнозують довготривалу кризу до 2019 року

Читать на русском
Соціальні витрати будуть скорочуватися. Так, пенсії будуть індексуватися раз на рік на цільовий рівень інфляції – 4%. Щоправда, Мінекономрозвитку РФ очікує, що показник споживчої інфляції буде перевищувати цільові рівні.

Міністерство економічного розвитку РФ внесло зміни в базові показники соціально-економічного розвитку країни на 2016-19 рр, згідно з якими на росіян чекає подальше падіння рівня життя у вигляді заморожування зарплат, накопичувальних пенсій і низької індексації доходів.

Основним показником, на якому базується розрахунок соціально-економічної політики Росії, як і раніше, залишалася ціна нафти. «У базовому варіанті її середня ціна в 2016 році – $35/бар., у наступні три роки – $40, $45 і $45/бар. відповідно. У консервативному варіанті нафта дешевша, ніж у базовому, на $10. Оптимістичний (цільовий) варіант збігається з базовим», – повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на російські «Ведомости».

Соціальні витрати будуть скорочуватися. Так, пенсії будуть індексуватися раз на рік на цільовий рівень інфляції – 4%. Щоправда, Мінекономрозвитку очікує, що показник споживчої інфляції перевищуватиме цільові рівні. Як очікується, до кінця 2016 року вона знизиться до 7,7%, ще через рік – до 6,2%, до кінця 2018 року – до 5,5% і залишиться на цьому рівні за підсумками 2019 року. Таким чином, пенсії в реальному вираженні за 2016-2019 роки знизяться приблизно на 10%.

Щодо зарплат, то їх середній розмір знизиться на 12% за економікою. «Таким чином, величина індексації зарплат вчителів, лікарів, викладачів та інших категорій бюджетників, яким за указом президента прискорено підвищували зарплати, буде залежати від ситуації на ринку праці», – пишуть «Ведомости». Заробітні плати інших бюджетників, включаючи держслужбовців, також будуть заморожені до кінця 2019 року скорочення кількості бюджетників буде йти на рівні 5% на рік.

«Гібридне» повернення Донбасу в Україну: 5 тактичних завдань Кремля«Слово і Діло» вирішило проаналізувати, до чого готується Росія та чи відбудуться довгоочікувані зміни у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі.

Витрати на охорону здоров'я, освіту, культуру планується підтримати у відношенні до ВВП на рівні, що склався. Це призведе до їх зниження в реальному вираженні. В цілому, при сформованих цінах на нафту динаміка ВВП продовжить скорочуватися як мінімум ще рік. Згідно із січневими прогнозами Мінекономрозвитку, в 2016 році очікувалося спадання на 0,8% при нафті $40/барр.

Відзначається, що Мінекономрозвитку в свої розрахунки включило продовження дії санкцій і відповідних санкцій з боку РФ до 2020 року та збереження обмеженого доступу до ринків капіталу. Останнє вплине на зниження темпів відтоку капіталу з $35 млрд в 2016 р до $15 млрд в 2019 році.

Як повідомлялося раніше, Міністерство фінансів Російської Федерації планує розмістити єврооблігації загальним номіналом $3 млрд у найближчому майбутньому на поточні витрати.

Згідно з прогнозом американського фінансиста Джорджа Сороса, банкрутство Російської Федерації відбудеться в 2017 році.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: