«Нафтогаз» веде переговори про зниження ціни на газ

Читать на русском
Досі зниження ціни газу було неможливим через ослаблення курсу гривні. Це нівелює ефект зниження ціни газу на світовому ринку вуглеводнів.
Юрій Вітренко

НАК «Нафтогаз України» почав переговори про зниження ціни природного газу для фізичних осіб, керуючись умовами меморандуму з МВФ.

Про це в ефірі «Громадського» заявив директор з розвитку бізнесу НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко, повідомляє «Слово і Діло».

«Навіть із 1 квітня ми могли б трохи знизити ціну на газ для населення, хоча б на кілька сотень гривень», – каже Вітренко.

За його словами, проблема полягає в тому, що через ослаблення курсу гривні паритет, який закладений в меморандумі МВФ, нівелює ефект зниження ціни газу на світовому ринку вуглеводнів. Таким чином, якщо ціна природного газу буде знижуватися й надалі, чи вдасться стабілізувати курс долара в Україні, тоді може бути розмова про зниження ціни на газ.

Україна без російського газу – підіб'ємо підсумкиЗниження споживання газу відбувалося не лише за рахунок падіння промисловості окупованого Донбасу. В промисловості споживання блакитного палива скоротилося на 7 млрд куб м.

Він також додав, що зараз фахівці НАК почали переговори з цього питання на рівні Кабінету міністрів.

Нагадаємо, що з квітня глава Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Дмитро Вовк заявив, що тарифи на газ для населення збільшаться на 53%.

А з 1 березня Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), підвищила мінімальний тариф на електроенергію для населення на 25% – до 0,57 грн за кВтгод у межах ліміту до 100 кВтгод на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: