Українські чиновники хочуть до ЄС, але не готові розпрощатися із «совком» – Огризко

Читать на русском
Володимир Огризкоекс - міністр закордонних справ

Якщо ВР зважиться ухвалити закон «Про електронне декларування» в тій редакції, що рекомендує ЄС, питання безвізового режиму повернуть на порядок денний.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, аналізуючи інформацію про те, що надання безвізового режиму Грузії розглядатиметься окремо від України.

«Перспектива отримання безвізового режиму для України разом із Грузією насправді є. Але за однієї дуже простої умови. Верховна Рада України нарешті має наступити на горло своїй пісні та ухвалити закон «Про електронне декларування» в адекватній редакції. Зараз багато хто з українських депутатів і чиновників хоче з одного боку бути в Європі, а з іншого – залишатися в «совку», кримінальному та злочинному», – пояснив Володимир Огризко.

За його словами, такий підхід у Європі є неприйнятним і погоджуватися на це ніхто не буде.

«Якщо ВР зможе ухвалити цей закон в адекватній редакції, питання про безвізовий режим знову з'явиться на порядку денному й може бути розглянуте», – розповів Огризко.

Водночас політолог Дмитро Купира також наголосив, що українська влада не виконала свою частину зобов'язань, що послугувало причиною такого розділення.

«Якщо збільшиться тиск на ВР, можливо, ми ще витягнемо його. Якщо ні – питання буде відкладено на невизначений термін. Для української влади це стане дуже великою проблемою, а для українців – черговою краплею в чашу невдоволення та суспільного обурення», – переконаний політолог.

Своєю чергою, влада запевняє, що Україна робить усе можливе, щоб отримати безвізовий режим разом із Грузією.

Нагадаємо, минулого року Арсеній Яценюк пообіцяв, що депутати, які не проголосують за пакет законів щодо безвізового режиму з ЄС, будуть позбавлені диппаспортів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: