Попри обіцянку Миколаєнка, херсонські транспортники третій місяць працюють «за спасибі»

Читать на русском
Працівники МКП Херсонелектротранс досі не отримали заробітних плат за січень та частину грудня, попри те, що розрахуватися з ними пообіцяв мер міста Володимир Миколаєнко.
Володимир Миколаєнко

Працівники МКП «Херсонелектротранс» досі не доотримали заробітні плати за грудень 2015 року, незважаючи на те, що мер міста Володимир Миколаєнко пообіцяв погасити зарплатну заборгованість перед транспортниками за 3 місяці – листопад, грудень та січень.

Видачу зарплат працівникам комунального підприємства Миколаєнко пообіцяв ще 9 лютого, запевнивши, що ті отримають гроші за всі 3 місяці відразу після внесення змін до Програми розвитку міського електротранспорту. Загалом борг міста перед транспортниками на той момент складав 13 млн грн.

12 лютого міська рада Херсону ухвалила рішення «Про внесення змін та доповнень до Цільової програми розвитку міського електротранспорту м. Херсона на період до 2017 року», а вже з 15 лютого працівникам почали виплачувати зарплати. Однак станом на кінець лютого люди отримали лише приблизно половину зароблених коштів: заробітні плати за листопад і частково (на 40%) – за грудень. Недоплаченими на той момент залишалися близько 2 млн грн. За словами Андрія Дмитрієва, голови тимчасової слідчої комісії, що вивчає фінансовий стан «Херсонелектротрансу», працівники МКП вже готові до страйку, а самі транспортники стверджують, що машини виходять у рейси без технічного огляду.

Загалом мер Херсона Володимир Миколаєнко за свою політичну кар’єру виконав 22 з 50 зафіксованих «Словом і Ділом» обіцянок. З таким результатом він посідає 5 місце в рейтингу відповідальності мерів українських міст.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: