Україні потрібен ефективний уряд, що спирався б на стабільну більшість – європарламентарі

Читать на русском
У Бюро парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС наголосили на необхідності порозуміння між депутатами та урядом.

Для продовження реформ Україні потрібен ефективний уряд, який підтримувала б стабільна більшість у парламенті.

Про це йдеться в офіційному комюніке Бюро парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом, опублікованому в середу в Брюсселі, пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Для того, щоб продовжувати здійснення системних реформ, Україні потрібен ефективний уряд, який би спирався на стабільну більшість. Саме тому ми закликаємо всі реформаторські сили України знайти порозуміння та зосередити зусилля на пошуку виходу з політичної ситуації», – зазначається в документі.

Саакашвілі не буде дотримуватися заборони на критику урядуМіхеіл Саакашвілі, голова Одеської обласної адміністрації, не дотримуватиметься кодексу етики для державних службовців, ухваленого Кабміном.

Члени Бюро ПКА підкреслили, що очікування українців від реформ уряду дуже високі, передусім ідеться про викорінення корупції, деолігархізацію економіки та судову реформу.

«Це включає в себе викорінення корупції, деолігархізацію суспільства та реформування системи судочинства»,– йдеться у спільній заяві Бюро ПКА.

Нагадаємо, Єврокомісія ухвалила рішення подавати на розгляд парламенту ЄС питання безвізового режиму України й Грузії окремо, що народний депутат Ірина Геращенко пояснила кількома причинами: референдумом у Нідерландах, незапущеним Нацагентством з питань запобігання корупції та проголосованим зі змінами законопроектом про електронне декларування майна чиновників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: