Саакашвілі не буде дотримуватися заборони на критику уряду

Читать на русском
Голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі сказав, що не буде дотримуватися цієї постанови, оскільки вона спрямована на згортання плюралізму в Україні.
Михаїл Саакашвілі

Михеіл Саакашвілі, голова Одеської обласної адміністрації, не дотримуватиметься кодексу етики для державних службовців, ухваленого Кабміном.

Про це глава Одеської ОГА заявив на Антикорупційному форумі у Вінниці, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112 Україна».

«Сьогодні вийшла постанова Кабміну, яка реально направлено на одне – заборонити нам їздити на форуми та спілкуватися з вами. Кабмін вимагає від держслужбовців утриматися від публічної критики органів державної влади та посадових осіб», – говорить Саакашвілі.

«Я відразу порушуватиму цю постанову», – заявив голова Одеської ОДА, додавши, що це «погана постанова».

Експерт про заборону критики влади: такі рішення Кабміну викличуть зворотню реакціюЕксперт проаналізував інформацію щодо рішення Кабміну заборонити держслужбовцям критикувати владу.

Нагадаємо, що уряд України своєю постановою від 11 лютого затвердив новий кодекс етики для державних службовців. Згідно з ним, чиновникам рекомендовано утриматися від публічної критики діяльності органів державного управління та посадових осіб.

Однак експерти вважають, що подібні заборони лише підкреслюють деградацію та низьку культуру, яка зараз панує у владних кабінетах держслужбовців, і призведуть до нової хвилі критики.

Нагадаємо, з першого травня 2016 року набуде чинності новий закон про державну службу, який передбачає конкурсну основу на всі посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: