Клінтон і Трамп вийшли в лідери за результатами національних праймеріз у США

Читать на русском
1 березня в США відбувся супервівторок – у республіканців і демократів цього дня проходять праймеріз, за результатами яких оприлюднюються імена потенційних лідерів у кожній із протиборчих партій.
Дональд Трамп та Гілларі Клінтон

Гілларі Клінтон і Дональд Трамп, кандидати на посаду президента США від Демократичної та Республіканської партій відповідно, здобули перемогу над своїми внутрішньопартійними суперниками в ключових штатах.

Вчора, 1 березня, в Сполучених Штатах відбувся «супервівторок» – день, за підсумками якого стають відомими імена потенційних лідерів у кожній із протиборчих партій. У республіканців і демократів цього дня проходять праймеріз у 12 ключових штатах, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на NBC.

За підсумками праймеріз Республіканської партії мільярдер Дональд Трамп переміг не менш ніж у семи штатах. Трамп виявився лідером серед кандидатів від республіканців у таких штатах, як Алабама, Арканзас, Джорджія, Массачусетс, Теннессі, Вермонт і Вірджинія. Трамп також лідирує на Алясці, де голоси ще підраховуються.

Найближчий конкурент Трампа Тед Круз переміг у Техасі та Оклахомі, інший його суперник Марко Рубіо переміг лише в Міннесоті. Решта кандидатів у президенти США від Республіканської партії – Джон Касич і Бен Карсон – не перемогли в жодному штаті.

Обама ухвалив рішення за проектом про постачання зброї УкраїніНа схвалений Конгресом США законопроект про військовий бюджет країни, що дозволяє постачання зброї Україні на суму $300 млн, Барак Обама наклав вето.

У Демократичній партії за підсумками проведення праймеріз переможцем стала Гілларі Клінтон. Вона також перемогла в 7 штатах із 11. Клінтон взяла гору в Алабамі, Арканзасі, Джорджії, Массачусетсі, Теннессі, Техасі та Вірджинії.

Єдиний конкурент Клінтон Берні Сандерс зміг перемогти в останніх чотирьох штатах: Колорадо, Міннесоті, Оклахомі та Вермонті.

Відзначимо, на праймеріз у США виборці обирають, кого підтримає делегація їх штату на партійному з'їзді при виборі єдиного кандидата в президенти країни. Такі з'їзди відбудуться влітку цього року й результати «супервівторка» істотно позначаться на їх рішеннях.

Нагадаємо, що від президентських виборів у США залежать подальший розвиток подій в Україні, оскільки занадто обережна політика Барака Обами завела українську кризу в глухий кут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: