Геращенко пояснила, чому ЄС вирішив не розглядати скасування віз для України

Читать на русском
Референдум в Нідерландах, відсутність роботи НАЗК і махінації з електронним декларуванням стали причинами відтермінування розгляду питання Євросоюзом відміни віз для України
Ірина Геращенко

Народний депутат від фракції «БПП» Ірина Геращенко назвала три причини, через які Єврокомісія подала законодавчу ініціативу до Ради ЄС та Європарламенту про безвізовий режим Грузії та України окремо.

Про це політик написала у себе на сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Перше. Референдум в Нідерландах (щодо угоди України з ЄС – Ред.). Нідерланди зараз головують в ЄС і це була їхня позиція – законодавча ініціатива щодо України після референдуму», – заявила Геращенко.

Другою причиною такого рішення нардеп називає те, що в Україні досі не запрацювало Національне агентство з питань запобігання корупції. «Хоча там є кворум, на канаті туди ніхто нікого не тягнув, люди самі подали документи на конкурс, пройшли його, а потім просто відмовилися працювати. Як на мене, це безвідповідально!», – зазначила політик.

«Третє. Повернення електронного декларування. Це пряма штанга й провина ВР. Тут нема про що й дискутувати. Це наша провина. І тут ми маємо терміново виправити ситуацію», – продовжила Геращенко.

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко запевнила, що Україна отримає безвізовий режим у 2016 роціСказано 2 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Водночас народний депутат упевнена, що для України в цьому питанні ще не все втрачено.

«У нас ще є шанс, що в Європейському парламенті законодавчі ініціативи щодо України та Грузії розглядатимуть разом. І ми, поки хтось радісно потирає руки й кричить «Зрада!», працюємо. І з голландськими колегами, і з європейськими партнерами», – написала Геращенко, пообіцявши при цьому, що безвізовий режим Україна обов'язково отримає в 2016 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: