Політика Обами призвела до глухого кута в Україні

Читать на русском
Залізна рішучість Путіна, Сирія та ІД послаблюють політику Обами щодо України. Ці фактори відволікають на себе увагу, що призводить до недостатньо твердої підтримки з боку європейських союзників.
Барак Обама

Президент США Барак Обама проводить украй обережну політику щодо України, що може призвести до заморожування конфлікту на Донбасі й узагалі подарувати Путіну перемогу в ньому.

Про це пише політичний оглядач Майкл Кроулі на сторінках Politico, повідомляє «Слово і Діло».

Кроулі вважає, що «залізна рішучість Путіна, Сирія та ІД» послаблюють політику Обами щодо України. За його словами, ці фактори відволікають на себе увагу, що призводить до недостатньо твердої підтримки з боку європейських союзників, спраглих залишити український конфлікт у минулому.

США назвали винних у кібератаці на енергосистему УкраїниЗа даними міністерства внутрішньої безпеки США, в атаці на українські енергомережі винні російські хакери.

Американські офіційні особи також побоюються подальшого розвитку подій в Україні. «Незважаючи на особисті заклики віце-президента Байдена, лідери офіційного Києва близькі до політичного фіаско, яке зірве спроби стабілізувати ситуацію в Україні й вигнати Росію з територій на її сході», – пише Кроулі.

За словами одного з високопосадовців адміністрації США, найгірше, що може зараз трапитися, це падіння уряду в Києві та нові вибори, оскільки все скотиться в хаос і вся система буде паралізована.

Ситуація з виконанням Мінських угод також не надає оптимізму. «Виконання Мінських угод тепер більш-менш заморожено. На жаль, тепер значна частина відповідальності за блокування лежить на українцях – через кризу в Києві», – каже неназваний європейський дипломат, слова якого наводить Майкл Кроулі в своїй статті.

У статті наголошується, що з вуст європейців такі слова звучать зловісно, ​​оскільки від європейських лідерів вимагають скасувати санкції проти Москви, через які сповільнюється економічне зростання, а бізнес втрачає прибуток.

Водночас друге з неназваних джерел у адміністрації США повідомило, що Штати не мають наміру відволікатися від проблем України, але навряд чи можна врегулювати кризу, поки український парламент нагадує бійцівський клуб. «Ми говоримо: вам потрібен функціональний уряд. Не можна, щоб у вас був хаос. Інакше підтримка з боку міжнародного співтовариства припиниться. Ось головне: «Хлопці, ви повинні знайти вихід», – підсумовує оглядач.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: