Україна звільниться від газової залежності через 10 років – «ДТЕК»

Читать на русском
Масштабних інвестицій вимагає й енергетичний сектор, оскільки вже до 2026 року Україна не зможе забезпечувати свої потреби в електроенергії без введення в експлуатацію нових енергоблоків.
Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко

За умови сприятливого інвестиційного клімату Україна має всі шанси відмовитися від імпорту газу через 10 років.

Про це заявив генеральний директор «ДТЕК» Максим Тимченко на Українському енергетичному форумі, який проходить з 1 по 3 березня в Києві, повідомляє «Слово і Діло».

«При створенні сприятливого інвестиційного клімату протягом 10 років Україна зможе повністю забезпечити себе газом, збільшивши внутрішній видобуток на 70% до 33,5 млрд куб. м», – вважає Максим Тимченко.

Він також зазначив, що масштабних інвестицій вимагає й енергетичний сектор. «Незважаючи на наявний профіцит потужностей, вже до 2026 року Україна не зможе забезпечувати свої потреби в електроенергії без введення в експлуатацію нових енергоблоків», – каже Тимченко.

За оцінками компанії, нові потужності з генерації електроенергії потрібно зводити не пізніше 2018 року.

Як повідомлялося раніше, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України домовилося про постачання палива з державної холдингової компанії «Львіввугілля» на теплоелектростанції «ДТЕК Західенерго» Ріната Ахметова в розмірі 60-70 тис. тонн вугілля на місяць.

Нагадаємо, незалежний експерт, екс-начальник управління зі зв'язків із громадськістю НАК «Нафтогаз України» Валентин Землянський відзначав, що Міністерство енергетики України прирікає державні шахти на банкрутство, занижуючи ціну на вітчизняне вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: