Експерт: звільнення Лозинського – величезний удар по правосуддю

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

Ухвалення такого рішення належить до компетенції суду. Це не імперативні умови.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Дуда, аналізуючи інформацію про те, що засуджений за вбивство екс-нардеп Віктор Лозинський вийде на свободу за «законом Савченко».

«Це жахлива подія, яка для громадської думки матиме важкі наслідки та компрометуватиме саму систему правосуддя, оскільки ситуація з Лозинським абсолютно виходила за межі будь-яких уявлень про норми суспільної моралі та загальнолюдських цінностей. Коли представник законодавчого органу поводить себе, як феодал, це має негативний ефект і суспільство про це пам’ятає», – розповідає експерт.

«До нього було дуже негативне ставлення, яке не порівняти, скажімо, з хабарництвом і корупційними справами, наприклад, проти Зварича», – наголосив він.

В Україні немає політичної волі для проведення судової реформи – експертЕксперт проаналізував заяву екс-заступника міністра юстиції Грузії про те, що анонсована судова реформа в Україні поліпшить ситуацію на 5-10 місяців.

Щодо Лозинського, то, за його словами, це буде величезним ударом по правосуддю.

«Тема звільнення Лозинського не сьогодні виникла й в кулуарах говорилося про це. Рішення Бориспільського райсуду – ще один цвях у домовину сучасної судової системи», – проаналізував політолог.

«Рішення, яке перебуває за межею добра і зла», – констатував Андрій Дуда.

Нагадаємо, 16 червня 2009 року відбувся інцидент, в результаті якого загинув 55-річний житель села Грушки Ульянівського району Кіровоградської області Валерій Олійник. У ході розпочатого розслідування з'ясувалося, що до його загибелі був причетнй депутат Верховної Ради України Віктор Лозинський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: