Експерт розповів, чому ГПУ не розслідує справи проти Януковича

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Влада вже давно могла заочно засудити Януковича, якби вбачала загрозу від екс-режиму.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи заяву колишнього генпрокурора Віталія Яреми про те, що справи проти екс-президента Віктора Януковича не рухаються з місця.

«Дивна заява Яреми, оскільки він сам був на посаді генпрокурора й узагалі нічого не зробив для розслідування справ проти Януковича. Скоріш за все, це чергова інформаційна кампанія проти влади чи Генпрокуратури», – зазначив політолог.

Але, безперечно, як підкреслив експерт, справи майже не розслідуються й саме з цього приводу були нарікання з боку європейських партнерів.

Яценюк блефує, говорячи про повернення грошей чиновників часів Януковича – експертПрем'єр-міністр України Арсеній Яценюк очікує на надходження до Державного бюджету 2016 року 40 млрд грн коштів від конфіскованих активів колишніх високопосадовців у той час, як Національне агентство з повернення активів, отриманих незаконним шляхом, фактично заблоковане.

«Це відбувається з різних причин. Головне, що влада, від якої має надійти команда судити Януковича, просто не бачить загрози від колишнього режиму, й тому це питання не стоїть на порядку денному головним та першочерговим. Якби Янукович становив якусь загрозу, то, скоріш за все, й справи б на нього ми давно мали, й заочно його вже могли засудити», – пояснює Андрій Горбенко.

На його переконання, зважаючи на те, що розслідування справ є безперспективним і Янукович нічим не становить небезпеки, в ГПУ цим і не займаються.

Як відомо, нещодавно заступник глави Адміністрації Президента Олексій Філатов заявив, що представники попередньої влади досі можуть мати вплив на українську судову систему.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: