У Stratfor дали прогноз розвитку ситуації на Близькому Сході

Читать на русском
Відсутність інтересу Америки до ситуації на Ближньому Сході призведе до розпаду місцевих держав.

Країни Близького Сходу були створені штучно, а останнім гарантом їхньої територіальної цілісності були Сполучені Штати Америки, які втратили до місцевої ситуації інтерес.

Таку думку в інтерв'ю виданню The Business висловив політолог і засновник аналітичної компанії Strategic Forecasting Inc. (Stratfor) Джордж Фрідман, повідомляє «Слово і Діло».

На його переконання, США втратили інтерес до ситуації на Ближньому Сході. Фрідман стверджує, що в звя'зку з цим, там не залишиться жодної сили, яка тримала би країни Ближнього Сходу в цілісності.

«Країни Близького Сходу були створені штучно. Останнім гарантом кордонів були США, але вони сказали «та й біс із ним». Підсумком стане крах національних держав у регіоні, тому що це не нації. Це просто держави», – сказав політолог.

Під час війни в Сирії загинуло більше 270 тисяч осібЗ березня 2011 року і станом на сьогодення під час війни в Сирії загинуло більше 270 тисяч осіб, з них майже 80 тисяч є цивільними.

Фрідман також вважає, що США вигідно підтримувати нестабільність у тому регіоні, тому що це пов'язано з американською стратегією захисту. «Зараз же ми перебуваємо в становищі, коли не можна допустити появу гегемона. Ми не прагнемо перемогти. Нам потрібно не програти», – додав він.

Політолог повідомив, що геополітичною метою США є відсутність воєнних конфліктів на Американському материку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: