Генпрокуратура оскаржить звільнення Лозинського

Читать на русском
ГПУ має намір оскаржити постанову суду про звільнення екс-народного депутата Віктора Лозинського.

Засуджений за вбивство Віктор Лозинський, якого Бориспільський районний суд минулого тижня звільнив за УДЗ, може повернутися назад до в'язниці.

Як передає «Слово і діло», про це повідомив заступник генерального прокурора Олег Заліско «Укрінформу».

«Суд першої інстанції підтвердив факт можливості застосування до Лозинського умовно-дострокового звільнення. Прокуратура вказане рішення, ухвалене в четвер і видане на руки в п'ятницю, вивчає. Якщо воно не буде відповідати вимогам закону, то сьогодні-завтра внесемо апеляцію», – сказав прокурор.

За словами Заліска, Лозинський отримував заохочення, перебуваючи в колонії, що є підставою для застосування до нього умовно-дострокового звільнення. Однак прокуратура Київської області оскаржила в суді надання Лозинському цих заохочень.

Лозинський перебував на волі дуже недовгоМіністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання раніше відпущеного з тюремного ув'язнення екс-нардепа Віктора Лозінського

«Виникли підозри щодо правомірності надання йому заохочень. У цій частині оскаржуємо. Тому якщо буде ухвалене рішення на нашу користь, то застосування умовно-дострокового звільнення буде визнане незаконним», – зазначив Заліско.

На завершення заступник генпрокурора сказав, що, згідно з рішенням Бориспільського суду, Лозинський має право вже найближчими днями вийти на умовно-дострокове звільнення. Водночас, за «законом Савченко», він має право вийти на свободу лише в лютому 2018 року.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про умовно-дострокове звільнення одіозного екс-депутата Віктора Лозинського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: