Рішення за позовом «Нафтогазу» до «Газпрому» переноситься на 2017 рік

Читать на русском
Слухання планувалися в лютому цього року, але їх перенесли на вересень. Це означає, що рішення матимемо на початку наступного року.
Юрій Вітренко

Розгляд за позовом НАК «Нафтогаз України» до «Газпрому» на предмет перегляду ціни природного газу в Стокгольмському арбітражі перенесено з лютого на вересень 2016 року, в зв'язку з чим рішення по ньому буде винесено на початку 2017 року.

Про це заявив директор з розвитку бізнесу «Нафтогазу» Юрій Вітренко в ефірі «Громадського радіо», повідомляє «Слово і Діло».

«На жаль, планувалося, що слухання в цій справі відбудуться в лютому цього року, але їх перенесли на вересень. Це означає, що рішення, на яке ми очікували восени, матимемо на початку наступного року», – сказав він.

Відзначимо, що «Нафтогаз» подав до Стокгольмського арбітражу два позови проти «Газпрому». У червні 2014 року – на $ 12 млрд за контрактом на поставку газу та в жовтні 2014 року – на $ 11,7 млрд, за контрактом на транзит.

«Газпром» подав проти «Нафтогазу» позов на $29,2 млрд за контрактом на поставку газу. Наприкінці 2015 року суми взаємних позовів зросли. На сьогодні загальна сума претензій «Нафтогазу» до «Газпрому» становить $25,7 млрд, а «Газпрому» до українського холдингу – $29,8 млрд.

Україна проти Росії: повний список міжнародних позовівНа розгляд взаємних позовів підуть роки й одні лише судові витрати складуть мільйони доларів. Загальна сума позовів складає близько $100 млрд.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», директор з правових питань національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Ярослав Теклюк заявив, що після втрати контролю над «Чорноморнафтогазом» серед залишеного на півострові майна компанії є вишки, поклади нафти та газу, газопроводи, бурові платформи та судна.

Нагадаємо, що 18 лютого НАК «Нафтогаз України» ініціювала проведення переговорів з Росією щодо врегулювання спору щодо інвестицій компанії в АР Крим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: