Фонд держмайна готується до приватизації 4 обленерго

Читать на русском
Фонд держмайна України розпочав роботу з оцінки вартості чотирьох обленерго, які готуються до приватизації цього року.

Фонд держмайна України розпочав підготовку до приватизації чотирьох об'єктів енергосистеми України: Миколаївського, Хмельницького, Харківського та Тернопільського обленерго.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Фонду.

«23 лютого 2016 року відбувся конкурсний відбір серед суб'єктів оціночної діяльності на проведення незалежної оцінки контрольних пакетів акцій чотирьох обленерго, що належать державі: ПАТ «Миколаївобленерго», ПАТ «Харківобленерго», ПАТ «Хмельницькобленерго», ПАТ «Тернопільобленерго», – повідомили у відомстві.

Наразі фонд уклав договори з оціночними компаніями з незалежного визначення вартості даних об'єктів.

«Конкурс серед суб'єктів оціночної діяльності з проведення такої оцінки викликав великий інтерес у професійному середовищі: на кожен об'єкт оцінки було подано пакети документів від 3-х до 14-ти претендентів. Такої активності учасників ринку оціночних послуг Фонд не спостерігав уже дуже давно», – зазначила заступник голови ФДМУ Наталія Лебідь.

Верховна Рада ухвалила закон про старт приватизаціїУ тексті ухваленого сьогодні законопроекту вказуються правила проведення масштабної приватизації, анонсованої на цей рік Кабінетом міністрів України.

У Фонді нагадали, що на приватизацію цьогоріч подаються 70% «Хмельницькобленерго», 70% «Миколаївобленерго», 65% «Харківобленерго», 50,9% «Тернопільобленерго».

Як повідомляло «Слово і Діло», Кабінет міністрів України минулого року затвердив продаж державних пакетів акцій 4 генкомпаній ТЕС, 7 ТЕЦ і 11 обленерго, до яких належать вищезазначені підприємства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: