США назвали винних у кібератаці на енергосистему України

Читать на русском
Фахівці з американського уряду назвали офіційну причину грудневих перебоїв в енергомережі України.

Міністерство внутрішньої безпеки США прийшло до висновку, що за атаками на «Прикарпаттяобленерго» стоять хакери з Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Главком».

У звіті американського уряду зазначено, що до такого висновку американські фахівці прийшли в результатах інтерв'ю з представниками шести українських обленерго. У той же час західні експерти відзначили, що не мали можливості досліджувати технічні докази.

Міненерго розробило проект поділу природних монополістівОсновне завдання для Міненерговугілля полягає в підтримці кредиторів і міжнародних партнерів та – головне – депутатів і громадськості, й лише тоді виходити на рішення.

Як повідомляло «Слово і Діло», міністерство енергетики та вугільної промисловості раніше заявило про створення робочої групи для вивчення можливостей щодо запобігання зовнішнього втручання в роботу енергомереж країни.

Нагадаємо, 23 грудня 2015 року було зафіксовано одночасні зовнішні електронні втручання в роботу відразу трьох обласних енергопостачальних компаній. Після заздалегідь виконаних операцій по зараженню частини серверів і робочих станцій був виведений з ладу цілий ряд серверів обленерго, а також частина обладнання телекомунікаційної мережі. В результаті на короткий період часу без електропостачання залишилися десятки тисяч споживачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: