Перші обвинувальні акти щодо суддів будуть передані в березні — Холодницький

Читать на русском
За словами Холодницького, у наступному місяці Антикорупційна прокуратура передасть перші обвинувальні акти в суд.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назад Холодницький повідомив про передачу обвинувальних актів щодо суддів в березні.

Про це він сказав в інтерв'ю «Українським новинам», пише «Слово і Діло».

«Десь у першій декаді березня ми плануємо передати перші справи щодо перших суддів. Все залежить і від того, як підозрювані будуть знайомиться з матеріалами справ, тобто від тих процесуальних моментів, які можуть вплинути на уповільнення процесу», — сказав Холодницький.

За його словами, в прокуратурі також є справи, в яких проходять народні депутати. «Є справи, де можуть проходити нардепи. Існує ряд відомих виробництв, які розслідує Національне антикорупційне бюро і які вже мають свій хештег», — додав прокурор.

Холодницький обіцяє рішуче реагувати на корупцію в Кабміні, АП або ГПУКерівник Антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що його відомство у разі виявлення фактів корупції у вищих ешелонах влади займеться їх розслідуванням

Наприклад, є так звана справа щодо екс-нардепа Миколу Мартиненка. Холодницький повідомив, що в цій справі потрібно ще розбиратися. Він також зазначив, що дуже складно розслідувати справи, які були розпочаті за популістським заявам політиків.

«Але, я не кажу, що це неможливо. Ті схеми, про які говорить суспільство, не розслідуються за місяць, півтора чи два місяці. Я можу сказати, що по даній кримінальній виробництво слідство просунулося, але ще рано говорити про завершення», — сказав прокурор.

Холодницький додав, що ця справа має перспективу. Крім того, він повідомив, що під його персональним контролем знаходиться справа нардепа Ігоря Кононенка і міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса. У зв'язку з останньою справою регулярно проводяться допити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: